Consultatii medicale
In slujba pacientilor cu devotament, stiinta si profesionalism
Fizioterapie
Cercetarea de varf pusa in practica, prin echipamente de ultima generatie
Kinetoterapie robotica
Viitorul recuperarii medicale prin kinetoterapie robotica
Kinetoterapie
Kinetoterapie personalizata, stiinta, rezultate, experienta si pregatire continua
PREMIERA NATIONALA LA PITESTI! PRIMELE ECHIPAMENTE DE NEUROREABILITARE ROBOTICA SUNT LA CENTRUL MEDICAL DE REABILITARE KINETO PROMEDICA LIFE
0 8 martie 2015

CLINICA MEDICALA de REABILITARE KINETO PROMEDICA LIFE din Piteşti, coordonată de Prof. Pr. CFM Gigi Marta, Terapeut Vojta, şef DEPARTAMENT KINETOTERAPIE, a reuşit, în premieră pentru România, să achiziţioneze un nou şi modern dispozitiv de kinetoterapie robotizată numit ERIGO, producţie de ultimă oră a firmei elveţiene HOCOMA, lider mondial al producătorilor de astfel de echipamente.

Aparatul este acelaşi model cu cel folosit de Clinica de Neuro-Recuperare a Spitalului Universitar din Lausanne, Elveţia, în tratamentul de recuperare al multiplului campion mondial de Formula 1, Michael Schumacher.

Personalul medical al clinicii care va lucra cu acest dispozitiv a urmat şi un curs de pregătire specializat, susţinut de HARALD KINZNER, consultant pentru tehnologie avansată de reabilitare a firmei elveţiene HOCOMA, producătorul aparatului ERIGO, care a fost membru al echipei medicale de recuperare ce l-a tratat pe marele campion.

ERIGO este un pat robotizat ultratehnologizat cu ajutorul căruia pacienţii aflaţi în stare foarte gravă, după un traumatism cerebral sau un accident vascular cerebral sever, sunt ridicaţi în poziţie verticală iar membrele inferioare le sunt mişcate simulând mersul.

În acest fel, pacienţii îşi recapătă o bună parte a simţurilor pierdute în starea de comă, muşchii picioarelor încep să îşi revină, iar activitatea cardiovasculară este, de asemenea, intensificată. În acelaşi timp, activitatea cerebrală este stimulată. Avantajul este ca tratamentul se poate aplica chiar şi la numai 12 ore după eveniment (accident sau traumatism cerebral) şi instalarea stării de paralizie, atunci când pacientul nu poate fi mobilizat manual şi asupra sa nu pot fi folosite tehnici din kinetoterapia clasică de recuperare. Astfel, pot fi „câştigate” primele luni esenţiale imediat după accident (eveniment), exact perioada în care pacientul poate recupera în cea mai mare proporţie simţurile şi abilităţile de mişcare pierdute.

SURSA: Ziarul RING

Publicat in Articole

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress