Consultatii medicale
In slujba pacientilor cu devotament, stiinta si profesionalism
Fizioterapie
Cercetarea de varf pusa in practica, prin echipamente de ultima generatie
Kinetoterapie robotica
Viitorul recuperarii medicale prin kinetoterapie robotica
Kinetoterapie
Kinetoterapie personalizata, stiinta, rezultate, experienta si pregatire continua

TERAPIE ARMEO

logo hocoma

Armeo Spring – recuperare activă a membrelor superioare

PREMIERA NATIONALA!

PRIMELE ECHIPAMENTE DE NEUROREABILITARE IN PITESTI
LA CENTRUL MEDICAL DE REABILITARE KINETO PROMEDICA LIFE

Este indicata pacientilor care inregistreaza valori intre 3 si 1 la testarea manuala a fortei musculare, pentru umar/cot.

Indicatii:

* Accident vascular cerebral
* Scleroza multipla
* Paralizie cerebrala
* Recuperare postoperatorie tumorala cerebrala
* Leziuni medulare
* Leziune cerebrala traumatica
* Endoprotezare, recuperare postoperatorie endoprotezare cot si umar
* Atrofie musculara
* Hipotonie musculara cauzata de imobilizare
* Pacienti hemiplegici

Contraindicatii

* Orteza nu se poate fixa pe bratul care necesita terapia
* Instabilitate osoasa (fracturi neconsolidate)
* Contracturi fixe pronuntate afectand extremitatea care necesita terapie
* Parestezie
* Subluxatie sau durere in articulatie humerala
* Spasticitate severa
* Instabilitate posturala severa
* Pacienti confuzi sau necooperanti
* Deficit cognitiv sever
* Tulburari de vedere severe

 
 

Sistemul ArmeoSpring oferă diverse terapii repetitive autoiniţiate pentru a mări gama de mişcare şi controlul selectiv al pacientului. Exerciţiile autodirijate il motivează pe pacient să exercite nivele intense atat de concentrare cat şi de coordonare.

Suport pentru greutatea braţului

Suportul ergonomic şi reglabil pentru braţ este un exoschelet cu arcuri integrate. Acesta cuprinde intregul braţ, de la umăr la mană şi contrabalansează/compensează greutatea braţului pacientului intensificand orice funcţie şi control neuromuscular reziduale şi asistand mişcarea activă intr-un amplu spaţiu de lucru 3D. Manerul sensibil la presiune reprezintă nu numai un dispozitiv pentru introducerea datelor şi a instrucţiunilor ci şi o interfaţă de computer pentru programul software şi pentru jocurile pe calculator şi poate fi demontat pentru antrenamentul funcţional al activităţilor din viaţa reală.

Feedback de performanţă sporit

Programul software Armeocontrol pentru sistemul ArmeoSpring conţine o bibliotecă vastă de exerciţii de mişcare sub formă de jocuri susţinute de un mediu de antrenament in realitatea virtuală care are atat un caracter motivaţional cat şi unul informativ, afişand in mod clar sarcina (activitatea) funcţională impreună cu feedback-ul imediat de performanţă. Exerciţiile motivante şi autoiniţiate includ componente proximale şi distale in special in legătură cu:
• prinderea/apucarea şi eliberarea
• pronatia/supinaţia
• flexia/extensia incheieturii mainii
• funcţia de atingere şi preluare

Echipamentul detectează chiar şi urmele de mişcare şi funcţie şi facilitează/inlesneşte exerciţiile intensive de atingere şi prindere intr-un stadiu incipient al terapiei.

Instrumente de evaluare

Pe langă exerciţiile funcţionale, sistemul conţine exerciţii concepute special pentru evaluarea capacităţii motorii şi a coordonării pacienţilor. In timpul şedinţelor de terapie senzorii incorporaţi inregistrează mişcarea activă a braţului la fiecare articulaţie iar datele de performanţă sunt stocate in memoria computerului de unde pot fi utilizate pentru evaluarea şi documentarea evoluţiei pacientului (progreselor inregistrate de acesta) in scopul determinării următoarei activităţi adecvate şi al promovării terapiei optime şi a celor mai bune rezultate posibile.

Programul software Armeocontrol furnizează evaluări corecte (exacte) prin intermediul opţiunilor A-MOVE (MIŞCARE-A), A-GOAL (OBIECTIV-A), A-COORD (COORDONARE-A şi A-ROM).

Avantajele clinice

• Evidenţiază orice funcţie motorie rămasă/păstrată
• Chiar şi pacienţii cu deficienţe moderate sau grave pot exersa in mod independent şi pot beneficia de terapia de mişcare foarte intensivă, repetitivă şi autodirijată.
• Spaţiul de lucru este ajustabil in funcţie de capacităţile pacienţilor
• Pacienţii care prezintă doar urme de funcţie motorie pot integra funcţia rămasă in cadrul exerciţiilor funcţionale intense şi angajante
• Integrarea optimă a braţului, mainii şi incheieturii mainii aduce in cadrul terapiei intregul lanţ de mişcare
• Ca şi platformă universală ArmeoSpring oferă o interfaţă pentru modulele de mană pentru pacienţi cu o funcţionalitate mai redusă sau mai sporită

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress